tisdag 11 oktober 2016

Bra sammanfattning och korrigering av utbredda AI-myter

En hel del missförstånd och myter florerar kring riskerna med ett eventuellt genombrott inom artificiell intelligens (AI) resulterandes i en superintelligens, det vill säga en maskin som i fråga om allmänintelligens kraftigt överglänser oss människor. Följande bild från Max Tegmarks skötebarn Future of Life Institute ger en bra sammanfattning av de vanligaste missförstånden och korrigeringar av dessa. Se även tillhörande text.1

Fotnot

1) Texten är inte undertecknad, men på sin Facebooksida anger Max Tegmark sig själv som författare, och i fråga om sakinnehåll råder god överensstämmelsen med det bokkapitel av honom som jag tidigare citerat här på bloggen.

2 kommentarer:

  1. Det finns en anledning till att ingen kommenterat här: Som vanligt bygger Olle Häggström murar och fästningar av halmdockor när folk är kritiska till hans alarmism och försök till sensationsmakeri. Och den som påpekar att han ljuger och förfalskar i sina s.k. "tolkningar" av fakta och vad det är som diskuteras, ska utplånas från Jordens yta. Det är mycket bättre att vända ryggen åt denne oseriösa propagandist i djupaste förakt, och överhuvudtaget inte ge honom möjlighet att spela sitt fula spel och praktisera sina fula tricks. Den seriösa diskussionen förs på andra håll, och utan Olle Häggströms inblandning.

    SvaraRadera