torsdag 20 april 2017

March for Science

Nu på lördag (22 april) är det dags att ge sig ut på barrikaderna, ty då går March for Science av stapeln i Washington D.C. och i hundratals andra städer. Avsikten är att "stå upp för vikten av vetenskap och att forskningsbaserad kunskap används i samhället. Särskilt poängteras att vetenskapen inte känner några gränser och att dess styrka och karaktäristik är mångfald och öppenhet". I Sverige äger March for Science rum i Luleå, Stockholm, Umeå och Uppsala.

Samt naturligtvis i Göteborg, där (bland universitetsrektorer och annat prominent folk) även lilla jag finns med på talarlistan! Vi samlas på Gustav Adolfs Torg 12.00, för avmarsch 12.30 mot Götaplatsen, där manifestationen fortsätter 13.00 med diverse tal och andra framföranden.

Några av talarna på March for Science i Göteborg. Övre raden: Carl Bennet, yours truly och Bethanie Carney Almroth. Nedre raden: Stefan Bengtsson, Lena Malm och Pam Fredman.

3 kommentarer:

 1. Länken till Uppsala stämmer inte.

  Hälsningar därifrån. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du menar att Umeå och Uppsala är två olika städer? OK då, korrigerat...

   Radera
 2. Jag var inte med på marschen, jag vet därför inte vad som togs upp och hur. Men jag ser med oro framför mig ett samhälle där människan kunskap om sig själv, endast är giltig om den bygger på naturvetenskapliga metoder, exempelvis inom det psykoterapeutiska fältet. Det finns en aningslöshet hos politiker och makthavare.

  SvaraRadera