söndag 3 september 2017

Om existentiell risk i dagens DN

I DN denna söndagsmorgon bjuds på en stort uppslagen intervju med Anders Sandberg och mig om de olika existentiella hot mot mänsklighetens överlevnad som föreligger, och om det tvåmånaders gästforskarprogram om saken som vi precis dragit igång på Chalmers och Göteborgs universitet. Artikeln finns även elektroniskt, dock bakom betalvägg.

Kom gärna på programmets officiella invigning i morgon måndag klockan 17.30!

(Obs klockslaget, 17.30 - inte 18.30 som jag tidigare felaktigt skrev.)

6 kommentarer:

 1. Betalväggen var inget hinder för mig igår kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. DN tillåter ett visst begränsat antal gratis nedladdningar per månad. Vill man kringgå begränsningen kan man antingen fortsätta på en annan dator eller använda flera olika webläsare på en och samma dator.

   Eftersom våra makthavare, politiker och tjänstemän, brukar göra utspel som berör hela folket på DN-debatt anser jag att just denna del av tidningen ska vara obegränsat tillgänglig för alla. Alternativt skulle utspelen göras på en officiell anslagstavla istället för i ett kommersiellt medium.

   Radera
  2. Det finns ett trick till:
   uppdatera sidan, och innan betalväggen kickar in så markerar du hela sidan (ctrl a) och kopierar den (ctrl c). Öppna sedan word och klistra in så hänger all text med. I en del webbläsare behöver du inte ens uppdatera sidan...

   Radera
 2. Kort fråga: Börjar invigningen 17:30 eller 18:30? (Tror den tidigare tiden står på webbsidan)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 17.30 skall det vara - tack för korrigering!

   Radera
 3. https://www.theverge.com/2017/9/4/16251226/russia-ai-putin-rule-the-world

  SvaraRadera