onsdag 1 juni 2016

På fredag kan ni åter se mig i Kunskapskanalen

Nästan exakt ett år efter att SVT:s Kunskapskanalen premiärsände mitt föredrag Människans plats i universum slår de till med att på nytt låta mig komma till tals i föredragsform, denna gång under rubriken AI och existentiell risk. Det nya föredraget sänds (inom ramen för blocket UR Samtiden) nu på fredag den 3 juni klockan 15:50 och går i repris veckan efter, lördagen den 11 juni klockan 13:00. Jag tror och hoppas att det liksom förra året också skall bli möjligt att se mitt framträdande på UR Play.

Informationen i SVT:s programtablå är knapphändig, men på annat håll kan man ta del av följande beskrivning:
    I en ny bok1 målar Olle Häggström, professor i matematisk statistik, upp tänkbara scenarier och konsekvenser av framtida teknikgenombrott. Tillsammans med Thore Husfeldt, professor i datavetenskap, och Dag Wedelin, docent i datavetenskap, diskuterar han artificiell intelligens och existentiell risk.
Liksom förra året rör det sig om en videoupptagning från en programpunkt på Vetenskapsfestivalen någon månad tidigare.

Fotnot

1) Som vanligt vill jag inte undanhålla er informationen att boken heter Here Be Dragons: Science, Technology and the Future of Humanity och utkom i januari i år.

1 kommentar:

  1. Intressant program. Trodde jag skulle se en 15 min för att i stället inse att tiden gick väldigt fort, och att jag plötsligt hade sett hela programmet. Thore Husfeldt väldigt karismatisk!
    Kjell Eriksson

    SvaraRadera