tisdag 24 april 2012

CV

Från Chalmers ledning har nyligen utgått ett påbud om att personalens hemsidor på nytt skall standardiseras, och underlag har begärts in. Bland annat förväntas man leverera ett CV för allmän beskådan. I förhoppning om att sticka ut en smula och undvika den enformighet som annars lätt blir fallet valde jag att i mitt CV inkludera några aspekter som vanligtvis inte kommer med i ett sådant. Och när jag nu ändå tillåter att CV:t läggs ut på hemsidan, så tycker jag att jag lika gärna kan bjuda min bloggläsekrets på detsamma. På mindre än en A4-sida har jag ställt samman allt ni undrat om mig med inte vågat fråga!

8 kommentarer:

 1. Kul CV, stavfel på sista raden: "then" --> "than"

  SvaraRadera
 2. Visserligen räddas frasen "has been happily married" en smula av fortsättningen "since 1996", men det antyds ändå mellan raderna att du numera är skild eller mindre lyckligt gift ... :)

  Jag skulle föredra "is".

  /Niclas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det verkar nästan som om halva Sverige sitter och korrekturläser mitt hastigt ihoprafsade CV... frågan är om dokumentet verkligen förtjänar denna grad av uppmärksamhet.

   Den språkliga nyansskillnad du här pekar på, Niclas, går bortom mitt trubbiga språköras urskiljningsförmåga. Men för säkerhets skull har jag nu ändrat enligt dina anvisningar... tack!

   Radera
 3. Berömvärt läsvärd CV. (Och detta inte bara för att den är välskriven utan även för att du verkar leva ett intressant liv.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Patrik för positiv bedömning - bristen på rymdfärder till trots!

   Radera
 4. Borde du inte konsekvent använda metersystemet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle man kunna tycka. Problemet är bara att "193 cm" inte låter lika tufft som "six foot four".

   Radera