söndag 8 mars 2015

Trolleyologi: en hedonistisk variant

Följande skämtteckning är ohyggligt rolig, men en förutsättning för att förstå det roliga är att man redan bekantat sig med trolleyologin, vilket man lämpligen kan göra genom att ta del av min gamla bloggpost Till trolleyologins försvar.

9 kommentarer:

 1. Nån elak person har påpekat att psykopater inte har några som helst problem att välja att knuffa folk framför tåg för att rädda andra. Något för utilitarister att fundera på?

  SvaraRadera
 2. Arne Söderqvist9 mars 2015 04:58

  Jag vet inte om det är sant, men jag har hört att Englands ambassadör i Berlin, fram till 1939, hade en bostad belägen så att han varje morgon kunde se Hitler gå ut på sin balkong i en annan bostad intill, för att sträcka på sig och vädra morgonluft.

  Ambassadören ska ha frågat sin utrikesminister om han skulle gripa tillfället i flykten och "knäppa" Hitler. Svaret han lär ha fått är att "tids nog ska vi 'knäppa' Hitler, men att göra det nu vore inte sportsmannamässigt".

  SvaraRadera
 3. Arne Söderqvist9 mars 2015 05:11

  Jag har nu ingående skrutiniserat bilden och, med ledning av mina begränsade kunskaper i topologi, tycks det mig som om ingen olycka skulle hända om vagnen växlades in på spåret mot A.

  SvaraRadera
 4. Haha, tack för gott skratt!

  SvaraRadera
 5. Äsch, jag fattar som vanligt inget. ( är det att solokvistaren hamnat på fel sida ?) Eller rätt, om man ser det så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arne Söderqvist10 mars 2015 04:53

   Förmodligen en mycket tänkvärd och djupsinnig kommentar.
   Men, jag ger upp! Jag kommer nog ändå aldrig att förstå den.

   Radera
  2. Arne Söderqvist skämtar möjligen bara när han låtsas leta något djupsinnigt i kommentaren. Skämtet är att det inte borde vara en svår beslutssituation för en normal människa. Men kanske för en hedonist?

   Radera
 6. Ett av hedonismens stora problem är att den aldrig lär sig skilja mellan nöje och njutning. Det är bara idioter som tror att det är samma sak.

  B är möjligen roligare än A om man är riktigt sjuk i huvudet men A torde vara skönare än B om man inte är extremt sjuk i huvudet.

  SvaraRadera
 7. Är skeptisk till om trolleyn klarar loopen efter att ha kört över människorna. Kan spåra ur redan vid överkörningarna och kommer iaf tappa fart så på ett eller annat sätt blir det en krasch. Förresten ser ju loopen ut som ett Möbiösband...

  Välj A.

  /L

  SvaraRadera