onsdag 14 december 2016

Diskussioner i Sigtuna om medvetande, artificiell intelligens och transhumanism

Den 5 oktober i år medverkade jag i två paneldiskussioner på en konferens i Sigtuna arrangerad av nätverket Cusanus; se de båda videofilmerna nedan. Den första av dessa bar rubriken "Medvetandet, artificiell intelligens och människosyn". Mina medpanelister i den diskussionen var Carl Reinhold Bråkenhielm och Åsa Wikforss, vilket betyder att panelen hade exakt samma sammansättning som vid ett möte i Stockholm med Katharinastiftelsen vars videoupptagning jag anslagit i en tidigare bloggpost. Ämnet för diskussionen i Sigtuna överlappar med det i Stockholm, men det kom ändå att få en ganska annorlunda inriktning tack vare vårt fokus på frågan om huruvida maskiner kan ha medvetande.

Den andra paneldiskussionen i Sigtuna rubricerades "Transhumanism - tekniken som frälsningsväg?" och här hade jag nöjet att diskutera med Eva-Lotta Grantén och Anders Sandberg.

1 kommentar:

  1. Verkligen inget vackert namn på det där nätverket... 😡 Mentalt förorenande. Kan du inte vara snäll att kalla dem något annat om du finner dig tvingad att nämna dem igen? Allvar!

    SvaraRadera