onsdag 31 oktober 2012

Klart besked från Romney om klimatpolitiken

Det har påpekats att årets amerikanska presidentvalskampanj är den första sedan 1984 i vilken klimatfrågan inte omnämnts i de TV-sända debatterna mellan valens huvudkandidater. Denna signal om det amerikanska ointresset för frågan är illavarslande. Dock bör vi i sammanhanget komma ihåg att valkampanjen är så mycket mer än enbart de TV-debatter som åsyftas, och att både Barack Obama och Mitt Romney faktiskt har nämnt klimatfrågan i andra sammanhang. I Romneys fall handlar det om att han i september klargjorde att han högaktningsfullt skiter i klimatförändringarna:

Electoral precedent

5 kommentarer:

 1. Ärligt svar från Romney i alla fall. Men det visar att han är lika ovillig att ta hänsyn till den biologiska och fysiska verkligheten som republikaner brukar vara.

  SvaraRadera
 2. Vad har Obama gjort för att motverka klimatförändringarna hittills och vad lovar han göra om han får en till fyraårsperiod?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På (a) svarar jag "på tok för lite", och på (b) svarar jag "lovar och lovar, det handlar väl mest om fagra ord utan mycket till konkretion".

   Radera
 3. Via Magnus Westerstrand kan vi ta del av ett färskare (men väsentligen likvärdigt) besked from Romney om klimatfrågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt men sant... ser i alla fall bättre och bättre ut med oddsen

   Radera