lördag 4 mars 2023

AI och den högre utbildningens framtid: ett halvdagsseminarium

I torsdags, den 2 mars 2023, anordnade CHAIR (Chalmers AI Research Centre) ett halvdagsseminarium med rubriken Artificiell intelligens och den högre utbildningens framtid. Det välbesökta mötet finns nu möjlighet att ta del av via CHAIR:s YouTube-kanal. Det inleddes med ett föredrag av mig rubricerat AI före och efter 2022 – tekniken och dess samhällskonsekvenser, varefter Thore Husfeldt talade över ämnet Hur påverkar generativ artificiell intelligens högre utbildning:

Efter fikapausminglet återupptogs mötet med Jenny de Fine Lichts föredrag Möjligheter och utmaningar med AI-teknik inom samhällsvetenskaplig utbildning, följt av en avslutande paneldiskussion modererad av Elin Götmark och med talartrion förstärkt av Thomas Hillman:

3 kommentarer:

 1. Bäste Olle ! Ett fint föredrag av dig, det är både pedagogiskt genomfört och innehåller en skarpsinnig analys. Detaljen om ChatPGT som den mest kapabla skribenten av jämställdhetsplaner är rätt underfundig.
  Jag höll på att läsa din bok sent i höstas, men blev avbruten för att jag åtog mig att föreläsa regressionsanalys (som jag aldrig gjort tidigare) under lp3 2022-2023. Innan dess hade jag läst Nick Boström.
  Jag återkommer kanske med tankar kring det jag läst.

  Även de andra föredragen var av hög kaliber. Det är på många sätt rätt beklämmande med slutet på programmering av mjukvara. Mvh, Timo

  SvaraRadera
 2. Bra och balanserad analys i ditt föredrag Olle. Jag håller inte alltid med dig, men jag kan heller inte avfärda dina argument. Inlägget om språkets roll var intressant.

  SvaraRadera