lördag 1 december 2012

I vetenskapens labyrint

Forskningen inom sannolikhetsteori och statistik på Chalmers har fått sig en rejäl kick i och med de drygt 50 miljoner kronor i anslag vi nyligen erhållit från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse för projektet Stochastics for big data and big systems, under ledning av Holger Rootzén. På bilden syns1, från vänster till höger, de medverkande forskarna Johan Jonasson, Johan Wästlund, Rebecka Jörnsten, yours truly, Holger Rootzén och Robert Berman. Utanför bild men i projektet finns också Igor Rychlik, Jeff Steif, Aila Särkkä, Bernt Wennberg och Sergei Zuyev. Nu är det bara att rulla upp ärmarna och börja göra skäl för pengarna!

Fotnot

1) Åtminstone om man tar hjälp av förstoringsglas.

3 kommentarer:

  1. Klassiska skivomslag från vinylepoken är ett kärt samtalsämne. Övergångsstället med The Beatles på Abbey Road har fått ikonstatus, och detsamma gäller givetvis labyrinten på omslaget till "Big Data" med The Stochastics.

    Trots den komplexa musiken och de tvära övergångarna blev albumet en kommersiell succé, och sålde direkt för 50 miljoner.

    Med omslagsbilden gav gruppen uttryck för sin filosofi att musiken utgör ett sökande efter svar vi kanske aldrig får, och den har tolkats som en gest mot The Beatles, vars musik man ansåg följde alltför raka och tydligt utstakade vägar.

    SvaraRadera