söndag 22 september 2013

Tänk inte!

Jag har inte läst Joyce Meyers bok Battlefield of the Mind, och kommer nästan säkert inte att göra det. Kalla mig gärna inskränkt, men det verkar helt enkelt inte vara en bok i min smak. Däremot har jag tagit del av nedanstående ur boken hämtade citat1, som jag fröjdar mig åt som ett lysande exempel på det intressanta begrepp anti-rationell mem som David Deutsch torgför i sin läsvärda bok The Beginning of Infinity och som jag diskuterade helt kort i en bloggpost förra året.

Fotnoter

1) Citatet är autentiskt (och alltså inte något som någon hittat på i syfte att framställa Joyce Meyer som ännu knäppare än hon faktiskt är).

2) Ett annat strålande exempel på en anti-rationell mem är den utbildningspolitiska ståndpunkt jag tidigare berättat om har slagit rot i Republikanska partiet i Texas.

4 kommentarer:

 1. Man upphör aldrig att förvånas. Bottennivån är ändå inte nådd!

  SvaraRadera
 2. Själv fick jag höra från min chef idag att struktur var då inget att eftersträva. Bara besvärligt att ta fram och blev alltid fel då inga strukturer kan parera från framtida behov.

  Han fick medhåll av en kollega.

  Korkat tyckte jag och jag funderar fortfarande på om jag egentligen har något att tillföra firman.

  SvaraRadera
 3. "Reasoning and confusion go together", underbart! Kanske rentav bättre än det gamla Asimov-citatet, "The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!', but 'That's funny ...' ".
  Hurra för confusion, det underbara tillstånd då man känner att man snart kommer att förstå något som man inte förstod nyss!

  SvaraRadera