söndag 18 januari 2015

I fördatorisk tid

Häromdagen blev jag påmind om en låt som det var många år eller rentav decennier sedan jag tänkte på senast, men som jag gillade skarpt när det begav sig: I fördatorisk tid av Adolphson-Falk, från deras album Över tid och rum, 1984.1 Låten behandlar ett viktigt ämne som jag på senare år lagt en del kraft på, och ofta återkommit till här på bloggen: kommer datorerna att ta över, och hur blir det i så fall då?

Fotnot

1) Eventuellt kan denna upplysning ge viss ledning rörande vilken sida jag stod på i den gamla konflikt jag tog upp här på bloggen för ett år sedan.

8 kommentarer:

 1. Mitt nyårslöfte var att lära mej saker som ingen i min närhet förstår sej på.
  Nu kan jag omöjligt välja genre. Jag skumläser om parallella universa, hur vattnet hamnade på jorden, kvantfysik, vikingasagor, dinosaurier, hjärnan,matematik i naturen osv.
  Gaaaahhhh! Var ska jag börja? Vad ska jag välja?
  För nu har jag förstått att det är ämnen du behandlar som är jäkligt imponerande att behärska och intressanta att fördjupa sig i. Men det är ju såååååå stort att greppa.// Jessika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Greppa tag i något som verkar kul (utan att tänka för mycket på alternativen, dem kan du alltid återkomma till vid något senare tillfälle) och låt dig föras med ut vart strömmarna bär på kunskapens ocean...

   Radera
 2. Det var inte igår en hörde den låten!
  Jag kontrar med Kjell Höglunds "Maskinerna är våra vänner".
  https://www.youtube.com/watch?v=sZHL2EEXdiY

  SvaraRadera
 3. Det lät vackert, det kör jag på:).
  Jag har ägnat säkert 20 nattimmar jag borde sovit på den senaste veckan till att hitta där jag vill greppa, så inatt får det minsann hända nåt.
  Mitt problem är nog att jag söker sanningar och hittar teorier och det frustrerar.
  Sedan är det nog bättre att läsa böcker än surfa omkring på nätet. Det känns som att hjärnan inte vill ta in det som står på en liten mobillur på samma sätt som information läst i en bok.
  Eller så är det bara för att jag är över 40 och inte van att studera på nätet. Vad vet jag?
  En dag hoppas jag kunna delta i era diskussioner här med kunskap och funderingar och bestämda åsikter. Annars fortsätter jag bara smyga in och tjuvläsa;)

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. "Sedan är det nog bättre att läsa böcker än surfa omkring på nätet."

   Instämmer! Internet är i första hand ett redskap för att leta sig fram till vilka böcker man vill läsa, men det är i böckerna man sedan finner den verkliga, djupgående kunskapen.

   (Lite överförenklat givetvis, men jag tror att många använder Internet på tok för mycket, på bokläsandets bekostnad, vilket leder till ytliga och snuttifierade kunskaper eller inga alls.)

   Radera
  2. Och du är såklart välkommen att delta i diskussionerna här även om du inte redan sitter inne med en massa tvärsäkra svar...

   Radera