onsdag 8 juni 2016

En skakande text om två övergrepp

Jag hade egentligen tänkt blogga om något helt annat idag, men det får anstå. Jag vill att ni läser den skakande och starka text rubricerad Here Is The Powerful Letter The Stanford Victim Read Aloud To Her Attacker som jag idag blev uppmärksammad på. Om ni fungerar som jag så kan det eventuellt dröja en stund innan ni klarar att återgå till vad det nu var ni höll på med dessförinnan (tentamensrättning råkade det vara i mitt fall), och då kan ni passa på att se följande korta men mycket pedagogiska video som förklarar begreppet samtycke för den som händelsevis råkar ha en lite otydlig uppfattning om vad det egentligen innebär.

3 kommentarer:

 1. De 6 månaders fängelse den skyldige till slut dömdes till beskrivs av dennes pappa som "a steep price to pay for 20 minutes of action out of his 20 plus years of life". För denna groteska bagatellisering har han fått svar, bl.a. i Huffington Post.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller nej, han syftade inte på fängelsedomen, utan på sonens allmänna situation efter övergreppet. En grotesk bagatellisering är det hur som helst.

   Radera
  2. Undrar om man inte kan skylla ganska mycket på pappan här? Inte för att det skulle minska sonens eget ansvar på något sätt! Men dels för att man kan undra över vilka värderingar som sonen har fått med sig hemifrån. Och ffa för det otroligt dåliga omdömet att låta det gå till rättegång, vilket nog faktiskt blev sämre för alla, för våldtäktsoffret som våldtogs igen med ord under rättegången, men även för sonen. Istället för att ordna med advokat och ett aggressivt victim blaming försvar borde Dan Turner ha krävt av sin son Brock att vara en MAN och stå för det han har gjort, erkänna, och göra allt han kan för att gottgöra och be om ursäkt. Och som god förälder ändå försäkrat grabben om att pappa alltid älskar honom och att alla kan göra misstag, ibland t o m jävligt dumma misstag, men då får man också för fan se till att ordna upp det efter sig så bra man bara kan. Det hade varit bättre ffa för våldtäktsoffret, men nog även för Brock och hans allmänna situation.

   /en annan far, med en son och en dotter i just dessa åldrar

   Radera