måndag 22 juni 2015

Dags för ännu ett TV-framträdande

Ställ era väckarklockor! Det är bara några veckor sedan senast jag var med i TV, men nu är det dags igen. I morgon tisdag den 23 juni vid 07.15-tiden är det nämligen tänkt att jag skall medverka i TV4:s Nyhetsmorgon.1 Det tilltänkta studiosamtalet är föranlett av den stundande biopremiären för Terminator: Genisys, och diskussionen kommer åtminstone delvis att handla om huruvida ett Terminator-liknande scenario, där maskinerna gör uppror och söker utplåna mänskligheten, kan bli verklighet i framtiden.

Fotnot

1) Detta naturligtvis sagt med reservation för att det kan bli ändringar i nyhetstablån om det händer något riktigt stort och viktigt, t.ex. om Putin låter invadera Gotland eller om Zlatan på nytt ventilerar sin uppfattning om damfotboll.

3 kommentarer:

 1. Arne Söderqvist22 juni 2015 10:02

  Om Putte skulle invadera Gotland så vill det ju först till att vi lägger märke till det. Ett större hot (mot ditt TV-framträdande) utgörs alltså av Zlatan.

  SvaraRadera
 2. Hej Olle!
  Kan du bli lite mer konkret vad gäller maskin-AI? Vilken ny förmåga hos maskinerna kan ta språnget? Vilka sannolikheter pratar vi om?
  //Nyfiken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svåra frågor du ställer, och jag tror mig inte om att kunna göra bättre bedömningar än den grupp AI-forskare som besvarade Vincent Müllers och Nick Bostroms enkätstudie häromåret.

   Radera